Ny Grøn Indkøbspolitik i Københavns Kommune

Af Københavns kommune

Med en ny miljøvenlig indkøbspolitik vil kommunen sikre flere miljømærkede varer og sætte fokus på mere miljømærket legetøj og kontormøbler.

Mad- og bagepapir, rengøringsservice og bomuldstøj skal have Svanemærket eller EU-blomsten, når Københavns Kommune køber ind. Den nye grønne indkøbspolitik sikrer flere miljømærkede varer, og samtidigt vil kommunen arbejde for, at der bliver udviklet mere miljømærket legetøj og kontormøbler.

Københavns Kommune har netop vedtaget en ny grøn indkøbspolitik med et krav om, at kommunens syv forvaltninger skal gå efter miljømærkede produkter i alle relevante indkøb og udbud.

”Miljøskadelige og hormonforstyrrende stoffer hører ikke hjemme nogen steder – og slet ikke i nærheden af Københavns børn. Derfor er det godt, at vi nu kan minimere skadelige kemikalier på langt flere produkter, end vi gør i dag, og når vi på sigt køber eksempelvis legetøj. En grøn indkøbspolitik er et vigtigt skridt mod en endnu mere bæredygtig kommune,” siger overborgmester Frank Jensen (S).

Læs resten af artiklen her