Ambassadørkalender

Partnerskabet for Offentlige Grønne Indkøb har en unik ambassadørgruppe i form af medlemmernes borgmestre / rådmænd /regionrådsformænd. For at sikre synlighed og gennemslagskraft til grønne indkøb, og for samtidig at give medlemmerne optimal værdi ved medlemsskabet på alle niveauer, er det vigtigt, at ambassadørgruppen aktiveres. Derfor melder hvert medlem ind med en event i løbet af året, der sætter fokus på grønne indkøb og som engagerer ambassadøren i den respektive organisation. Medlemmerne vælger selv en passende dato for eventen, og bestemmer, om eventen skal stå alene eller skal bindes op på andre årlige events i organisationen.

Den årlige event kan for eksempel bestå af:

  • en konference, et seminar eller en workshop med fokus på grønne indkøb og med deltagelse af ambassadøren
  • en informationsdag til kommunens/ regionens ansatte omkring kommunens/regionens grønne bestræbelser
  • en debataften om cirkulær økonomi og indkøb
  • en artikelserie om medlemsorganisationens grønne arbejde udgivet i den lokale presse
  • en videostafet med gode historier om grønne indkøb
  • prøvesmagning/test af bæredygtige og miljøvenlige produkter
  • … eller noget helt andet

Medlemmerne opfordres desuden til at lave en kort video fra dagen (alternativt tage billeder eller udforme en artikel), der viser højdepunkter – fx i det grønne indkøb eller i de lokale virksomheder, der tilbyder grønne produkter. Videoerne vil blive distribueret via POGIs kommunikationskanaler (herunder Linkedin-siden og Forum for Grønne Indkøbs nyhedsbrev). På den måde sikrer vi ejerskab og synlighed hos hvert medlem, man får et kontinuerligt kommunikationsflow af relevant indhold, og der videndeles og inspireres medlemmerne imellem.

Sekretariatet sender en ’ambassadørkalender’ ud i starten af det nye år. Herefter melder alle medlemmer tilbage med en dato for, hvornår de vil stå for en ’grøn indkøbs-event’ i deres organisation og med deltagelse af deres ambassadør.

 

Her kan du finde årets ambassadørevents i Partnerskabet:

 

ArrangementArrangørTidSted
Konference om bæredygtighed og økologiOdense Kommune7. juni 2017, 09.30-15.00Odense Rådhus
Aalborg bæredygtighedsfestivalAalborg Kommune9.-16. september 2017Aalborg centrum